Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3 szt
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Beza

Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i dalej ubijać. Dodać dalszy cukier i znowu dalej ubijać. Blachę wyłożyć folią aluminiową i wycisnąć pianę z torebki foliowej. Włożyć do mocno nagrzanego piekarnika i piec na małym ogniu do ścięcia białka. Wyłączyć piekarnik i nie wyjmować ciastek, suszyć je przez 1,5 godziny w stygnącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 15.06.2011 16:30
bezy to mój przysmak
Krzysztof42 18.11.2010 15:22
lubię bez

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak