Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet jabłkowy 1 łyżka
jabłka 2
olej 2-3 łyżki
sól, pieprz i cukier do smaku
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno pokroić następnie zalać ją wrzątkiem lekko osolonym i gotować ok. 8-10 minut. jeszcze gorącą zalać octem aby nie straciła koloru. Jabłka zetrzeć na tartce o grubych oczkach i połączyć je z kapustą. Całość dokładnie wymieszać polać oliwą i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.02.2013 23:07
super do obiadu
kuklik 27.12.2012 11:42
uwielbiam czerwoną kapustę i na surowo i na ciepło
Dorian 04.12.2012 21:07
smaczna
pacpaw 17.07.2012 20:37
świetna suróweczka szczególnie do obiadu
Teresa12 27.09.2011 15:32
super sałatka
Margo1 11.09.2010 14:10
Lubię taką kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak