Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poniżej

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

4 duże jabłka
2szklanki mąki mąki
250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
4 żółtka
szklanka cukru
1 łyżka śmietany
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka bułki tartej
1łyżeczka cynamonu
cukier puder do posypania

jabłką obieramy i tarkujemy na tarce o dużych oczkach.. mąkę rozdrobić z proszkiem do pieczenia i dodać potarkowane mało.. dodać żółtka i smietane i cukier wszystko zagnieść i podzielić na 2 części... jedną część ciasta ułożyć na dnie blaszki i posypać bułką tartą następnie ułożyć jabłka i połozyć drugą warstwę ciasta kiedy będzie upieczone posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 13.09.2011 18:51
robiłam pyszne jest
Emilia21 13.09.2011 18:51
robiłam pyszne jest
agata1722
agata1722 08.01.2011 15:23
spróbuje na pewno
MAR3STA 27.11.2010 23:46
lubię takie ciacho!
Emilia21 19.09.2010 19:40
świetne
Natalia/tubisiek 19.09.2010 08:20
bardzo fajne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak