Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding budyń

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding budyń

50 g cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 litra mleka
1 łyżeczka masła

odlewamy pół szklanki mleka. pozostałe mleko gotujemy z masłem, cukrem . pół szklanki odlanego mleka mieszamy z mąką ziemniaczaną. gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy zawartość szklanki mieszając nieustannie to co w garnku. po chwili otrzymamy znajomą konsystencję budyniu. Dodajemy rozkruszoną czekoladę, w zależności w jakim smaku chcemy budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak