Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa z szynką w muszelkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 25 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pieczarki 25 dag
marchewka 2 szt
małe cukinie 2 szt
margaryna 2 łyżki
sól, pieprz
gotowana szynka 15 dag
twarożek 10 dag (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa z szynką w muszelkach

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę, pieczarki w ćwiartki. Marchew i cukinię zetrzeć na tarce. Cebulę zeszklić na patelni, dodać czosnek i pieczarki. Dodać bulion warzywny i serek, mieszać, dopóki serek się nie rozpuści, dodać starte warzywa, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem Prymat. Dusić pod przykryciem. Szynkę pokroić w paski i wraz z makaronem dodać do warzyw, podgrzać wszystko jeszcze raz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 17.10.2010 21:09
może kiedyś zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak