Śliwki w occie- pyszne do wędlin

Śliwki w occie- pyszne do wędlin

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    1/2 litra
  • woda

    1i 1/4 litra
  • cukier

    0,70 dkg
  • goździk Prymat

    5 sztuk
  • cynamon Prymat

  • śliwki węgierki

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śliwki węgierki lub inne Pyszne do wędlin

Marynata:

½ litra octu 10%
1 i 1/4 litra wody
70 dkg cukru
5 goździków, cynamon
Marynatę zagotowujemy.


Śliwki myjemy, następnie ciepła marynatą zalewamy śliwki, robimy to dwa razy przez dwa dni. W trzecim dniu nakładamy śliwki do słoiczków , zalewamy ciepłą marynatą i zamykamy słoiczki(można tez nakłuwać śliwki), zakręcamy słoiczki, wstawiamy do baniaczka z woda, od chwili wrzenia gotujemy 10 minut i jak wszystkie zagotowywane przetwory wyciągamy słoiczki z baniaka na stół,

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat