Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paczuszki z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
sok z 1/2 cytryny
jeżyny 25 dkg
mleko 2 łyżki
brązowy cukier 4 łyżki
kruche ciasto 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Paczuszki z owocami

Gruszki pokrój w dużą kostkę, skrop sokiem z cytryny. Jeżyny umyj i osusz. Kruche ciasto pokrój na osiem większych lub 12 mniejszych części. Na każde ułóż kilka kawałków gruszki i po 3 , 4 jeżyny, posyp odrobiną cukru. Złóż paczuszkę, natnij ją na wierzchu w dwóch, trzech miejscach i przełóż na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia. Każdą paczuszkę posmaruj mlekiem, posyp pozostałym cukrem. Piecz przez 20 minut w temp. 200 stopni na złoty kolor. Podawaj z serkiem śmietankowym, mascarpone lub lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiurek 15.10.2010 09:47
pychotka!
Margo1 12.09.2010 21:34
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak