Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolki 30 dag
piersi z kurczaka 1 sztuka
jajek 4 sztuki
cebulki 1 sztuka
średnich korniszonów 6 sztuk
majonezu 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką

Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Pierś kurczaka ugotować w bulionie. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ogórki w plasterki. Fasolkę pokroić na połowy. Jajka ugotować. Wystudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Wszystko razem wymieszać i oprószyć solą i pieprzem. Doprawić do smaku. Dodać majonez i wymieszać. Schłodzić. Dowolnie udekorować. Zamiast piersi można użyć także udka a smak można wyostrzyć musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak