Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kabaczek nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
mielone mięso 15 dag
masło 5 łyżek
jajko 2 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz
cebula 1 sztuka
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: kabaczek nadziewany

umytego kabaczka przepołowić miąższ wyjąć i posiekać cebulę obrać posiekać przesmażyć w trzech łyżkach masła razem z miąższem kabaczka dodać mielone mięso 1 jajko ugotowane na twardo utarty ser posolić popieprzyć dokładnie wyrobić farsz połówki kabaczka napełnić farszem posypać tartą bułką i obłożyć grudkami masła piec w średnio nagrzanym piekarniku przez pół godziny podawać z zieloną sałatą lub mizerią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak