Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy sos do wędlin

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko winne 1 szt
rodzynki 5 dkg
majonez tradycyjny 3-4 łyżki
papryka konserwowa 1 strąk
brzoskwinie w puszce 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy sos do wędlin

Namoczone rodzynki odsączyc i zalac wódką. Jabłko obrac i pokroic w kostkę, skropic sokiem z cytryny. Brzoskwinie pokroic w kostkę, papryke tak samo. Majonez wymieszac z solą, pieprzem i mielona papryką. Wszystkie składniki wymieszac w nisce, polac sosem i wstawic na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 26.09.2010 17:32
ciekawe
Lidia11 26.09.2010 16:17
też się zastanawiam próbował ktoś tego połączenia?
Dorota71 16.09.2010 13:38
ciekawe jak to wszystko razem smakuje
plocia 02.09.2010 21:34
ooo smakowite
izoldaaa6 28.08.2010 23:31
jadłam mięso z brzoskwinią jako nadzienie z sosem to tak nie za bardzo mi podchodzi
iwa643 26.08.2010 20:17
fajny i dobry napewno
Monika193
Monika193 26.08.2010 11:25
dla mnie też nowość, taki sosik do wędlin, ale może być dobry
marzencia2007 26.08.2010 09:02
do wędlin taki owocowy sos? ciekawe
kamilaj 25.08.2010 19:49
ciekawy smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak