Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolki szparagowej 1 kg
cienkiej kiełbasy 30 dag
udka 1 szt
cebuli 2 sztuki
rosołowe 2 kostki
marchewki 2 sztuki
koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie pomidorowym

Fasolkę oczyścić, odciąć końce. Następnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Udko wymoczyć, umyć i ugotować w wodzie z kostką rosołową. Wyjąć, obrać i pokroić na kawałki. Odlać dwie szklanki bulionu mięsnego do garnka. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać obraną i startą marchew. Chwilę przesmażyć. Można też dodać 2-3 pomidory i smażyć razem z cebulą. Dodać do bulionu. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do sosu razem z mięsem. Dodać też ugotowaną fasolkę. Jeśli sosu jest zbyt mało dodać bulion i kostkę rosołową. Dodać łyżkę lub dwie koncentratu. Wymieszać i chwilę gotować cały czas mieszając. Zagęścić mąką i doprawić do smaku. Fasolkę można pokroić na połowę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 04.10.2010 07:41
wyląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak