Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
margaryna kostka
mąka 2 szklanki
cukiersz szklanka
jajko 6
kakao 2 lyżki
proszek do pieczenia 1 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Cukier utrzec z żółtkami i margaryną , następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu ubić pianę i wymieszać z wcześniej powstałą masą. Na brytfankę wlać 1/2 ciasta. Do reszty ciasta dodać kakao, następnie wlać kupkami na pierwszą część, nałożyć pokrojone jabłka. Jabłka można posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 15.03.2013 11:23
uwielbiam to ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak