Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI szybki i prosty.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5-6 szt
mąka typ 450 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżecz
truskawki świeże 1 kg
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI szybki i prosty.

Jajka wybić do miseczki i np. jeśli tych jajek jest pół miski to tyle samo potrzeba mąki i cukru-odmierzyć.
Ubić kogel-mogel, do którego po trochu dodawać mąkę z proszkiem.Miksować na puszystą masę.
Większą blachę natłuścić, wylać masę biszkoptową.Upiec w 180\'C-30-35 min.
Owoce umyć, pokroić na połówki.Ułożyć na wystudzonym cieście.
Galaretkę zrobić w 3 szkl. wody.Poczekać aż trochę stężeje, wylać na truskawki.
Gotowe ciasto wstawić do lodówki.
Smaczengo:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.01.2011 11:19
boskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak