Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem pomarańczowo-marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pomarańcze 2
skórka otarta z pomarańczy
woda 4 szklanki
masło łyżka
cebula biała
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
cukier puder łyżeczka
sól
mięta liście
kremówka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem pomarańczowo-marchewkowa

marchewki obrać ,zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach.masło stopić w rondlu i podsmażyć na nim obraną i drobno posiekaną cebulę,dodać marchew i jeszcze chwilkę smażyć.następnie wlać wodę,wsypać cukier puder i otartą skórkę z pomarańczy,gotować pod przykryciem ok.40 min.rondel odstawić z ognia,zupę przestudzić i zmiksować.wtedy dolać sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy,wino i śmietankę.dokładnie wymieszać,doprawić ewentualnie solą,posypać listkami mięty.zupę podawać mocno schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak