Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

powidła z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwonej papryki 1 kg
cytryne 2 szt
cukru 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: powidła z papryki

Paprykę myjemy usuwamy szypułki i gniazda nasienne. Miąsz kroimy w małą kawałki. Kawałki papryki mielimy maszynką dodajemy cukier tyle ile waży zmielona paprykai 10 minut smażymy na małym ogniu. Do masy paprykowej dodajemy sok i skórkę startą z 2 cytryn. Nadal gotujemy aż powidła powinły zgęstnieć. Gorące przekładamy do słoików . Zakęcamy i pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 27.03.2011 11:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak