Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne w kwaśnej galarecie z papryką :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne w kwaśnej galarecie z papryką :

2-3 gotowe kotlety rybne
1 cebula
½ czerwonej papryki
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
2 łyżki oleju
1 szklanka wody + ¼ do namoczenia żelatyny
¼ szklanki octu
Pieprz mielony
Cukier
1 kostka bulionu rybnego ( lub warzywnego )
3 płaskie łyżeczki żelatyny

Na oleju podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę .Dodać paprykę pokrojona w paseczki i chwilę podsmażać. Przełożyć do garnka .Zalać wodą .Dodać ocet, kostkę bulionową , szczyptę pieprzu i cukru. Gotować 5 minut. Żelatynę namoczyć w ¼ szklanki wody , a potem rozpuścić w zalewie. Kotlety ułożyć w miseczce ( lub słoiku )- można je przekroić na pół wzdłuż .Zalać zalewą , posypać pokrojoną natką pietruszki. Zostawić do wystygnięcia , a potem wstawić do lodówki . Zostawić na 12 godzin .
Jeśli zalewamy kotlety w słoiku na potem , to zamknąć słoik .Wekować 15 minut. Zostawić i następnego dnia powtórzyć wekowanie następnego dnia .Trzymać w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 25.02.2012 18:54
fajnie wygląda
Agnik 03.11.2011 15:39
kolorowo
Halusia 24.05.2011 22:07
Świetnie wygląda
Małgorzata113 11.09.2010 09:43
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak