Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precle z bawarii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
mleko 1/3 szkl
masło 8 dag
jajko 1 szt
sól odrobina
tłuszcz do smażenia
drożdże 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Precle z bawarii

Rozkruszyć drożdże i wymieszać z letnim mlekiem. Masło stopić i ostudzić. Mąkę przesiać do miski, dodać rozczyn z drożdży, jajko, masło i sól. Zagnieść ciasto i uformować z niego wałek. Podzielić na 25 kawałków. Z każdego kawałka utoczyć wałeczek, zwinąć w precel. Tłuszcz rozgrzać w garnku. Smażyć kilka precli po 7 minut, Wyjąc, ostudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 09.10.2011 09:25
super
Emilia21 09.10.2011 09:25
super
matii6 01.01.2011 15:22
interesujące
alaaa 17.10.2010 18:46
bardzo ciekawe
plocia 29.09.2010 20:46
oj chyba będzie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak