Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelowe romby

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl
kakao 2 łyżki
cukier puder 4 łyzki
jajko 1 szt
dżem morelowy 15 dag
margaryna 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Morelowe romby

Mąkę wymieszać z kakaem i cukrem. Dodać margarynę i jajko. Zagnieść gładkie ciasto. Włożyć na 1 h do lodówki. Potem rozwałkować i pokroić w paski, a następnie ukośnie, tak by powstały romby. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 min, 180 st. C. Dżem rozetrzeć na połowie wystudzonych ciasteczek i przykryć druga połową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 17.01.2012 21:53
mniam
stokrotka 29.05.2011 11:18
pyszne
Justyna73 09.11.2010 14:31
smaczne jadłam
Justyna73 09.11.2010 14:31
smaczne jadłam
Justyna73 09.11.2010 14:31
smaczne jadłam
Justyna73 09.11.2010 14:31
smaczne jadłam
Justyna73 09.11.2010 14:31
smaczne jadłam
Karolcia12 13.09.2010 20:45
uważam że są smaczne :)))
plocia 12.09.2010 21:09
chyba jutro je wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak