Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 1 torebka
herbatniki 15 dkg
masło 3 łyżki
galaretka truskawkowa 1 torebka
serek waniliowy 3 sztuki
śmietana kremówka 3 kubeczki
białko 3 sztuki
cukier puder 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 9 łyżeczek
ew. kilka truskawek
galaretka kiwi 1 szt.
Do dekoracji:
mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy sernik

Herbatniki drobno pokrusz, wymieszaj ze stopionym masłem. Przygotowaną masą wylep spód tortownicy. Galaretki rozpuść w 3 osobnych naczyniach wg przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia (często mieszaj). Białka ubij z cukrem pudrem. W drugim naczyniu ubij również kremówkę. Żelatynę rozpuść wg przepisu na opakowaniu. Jeden serek waniliowy połącz z 1/3 piany z białek, 1/3 bitej śmietany i 1/3 żelatyny, ostrożnie przemieszaj. W ten sposób przygotuj pozostałe serki. Przygotowany krem rozsmaruj na herbatnikowym spodzie, wstaw na 20 minut do lodówki. Zalej jedną tężejącą galaretką. Ponownie wstaw do lodówki. Ułóż kolejne 2 warstwy serka i galaretki. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Ewentualnie udekoruj truskawkami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.05.2011 07:42
pycha
RenataZ-et 11.09.2010 12:42
suuuper przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak