Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Stroganof

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1,3 kg
masło 6 łyżek
oliwa 5 łyżek
cebula 4 sztuki
pieczarki 40 dkg
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
musztarda 2 łyżeczki
tymianek 2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Stroganof

Mięso umyj, osusz, pokrój w paski. Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej 3 łyżki masła, dodaj 3 łyżki oliwy. Na tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj mięso i mieszając, smaż około 15 minut. Na drugiej patelni stop resztę masła, dodaj pozostałą oliwę i usmaż plasterki pieczarek. Pod koniec smażenia posól. Połącz z mięsem, ketchupem, koncentratem pomidorowym oraz musztardą. Przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Wlej śmietanę wymieszaną z mąką, przykryj, duś 1,5 godziny. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 03.03.2012 21:13
świetny przepis
Joanna108
Joanna108 30.09.2010 08:21
Robię podobny, ale dodaję jeszcze kiszonego ogórka ... rzecz jasna przed samym podaniem. Smakuje przepysznie.
RenataZ-et 14.09.2010 10:28
Brzmi bardzo ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak