Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
rzeżucha
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól, pieprz do smaku
olej
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Piersi kurczaka przekrój na pół, delikatnie rozbij. Posyp solą i pieprzem. Na mięsie ułóż pokrojone w paski kawałki papryki i porcje rzeżuchy. Uformuj roladki, zepnij wykałaczkami. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Roladki podsmaż na oleju. Ogień zmniejsz, roladki podlej łyżką wody, posyp cebulą, dodaj łyżkę masła. Całość przykryj, duś ok. 15 minut. Przypraw słodką papryką i ziołami. Gotowe danie przełóż na podgrzany półmisek. Posyp pozostałą rzeżuchą. Podawaj na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.12.2011 20:54
pycha
Halusia 20.04.2011 22:34
pyszniuśkie!!!
Halusia 20.04.2011 22:34
pyszniuśkie!!!
RenataZ-et 14.09.2010 10:28
Roladki to mój ulubiony obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak