Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-jabłkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
olej 0,5 szkl
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier 3/4 szkl
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
orzechy włoskie 1 szkl
jabłka 4 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-jabłkowe

Wszystkie składniki mieszamy razem. Wykładamy na blachę z brzegami. Pieczemy około 40 min (sprawdzamy patyczkiem) w 170 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.12.2013 10:33
Szybkie ciasto,a do tego na oleju,to musi być mięciutkie.
barbara11561 11.08.2013 01:06
na pewno smaczne
misia53 28.09.2012 14:05
jubię takie szybkie ciasta
Krystyna32 08.02.2012 09:14
extra
grazia1 10.03.2011 08:25
pycha
Margo1 11.09.2010 10:09
na pewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak