Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpajza kakaowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
kremówka 0,5 l
kakao ciemne 2 łyżki
spirytus 20 ml
migdały płatki 10 dkg
cukier 8 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat
orzechy włoskie 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szpajza kakaowa

Żelatynę namoczyć. Ubić białka dodać cukier ,żółtka i ubić na sztywno jak na biszkopt Ubić kremówkę.Do masy jajecznej powoli mieszając dodać kakao, ubitą śmietanę, żelatynę rozpuszczoną i spirytus. Wylać na miskę przesypując bakaliami. Najlepsza na drugi dzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 09.03.2013 08:44
moja druga połówka uwielbia, musze dla niego zrobic:)
Krystyna32 29.01.2012 00:10
pycha
treonina 24.06.2011 00:33
Kakaowa szpajza jest najlepsza. Ja robię taką z kremem czekoladowym z dodatkiem likieru jajecznego na spodzie. Pycha!
Karolcia12 25.04.2011 14:26
świetnie wygląda
SyMiki 11.03.2011 23:04
pychotka, tylko lepiej jest zawsze sparzyć jajka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak