Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona na miodowo :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 łyżki pokrojonej natki pietruszki,szczypta soli, pieprz mielony czarny do smaku
olej z pestek winogron 1/6 szklanki
miód 1 łyżeczka (np.lawendowy)
kapusta kiszona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona na miodowo :

Z kiszonej kapusty robię różne surówki. Z reguły doprawiałam szczyptą cukru - dziś użyłam miodu - smakuje o wiele lepiej.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku ( jeśli jest za kwaśna to przepłukać , choć lepiej by była taka akurat ) .Zmieszać olej z miodem i wlać do kapusty. Wsypać natkę .Wymieszać . Doprawić do smaku szczyptą soli i mielonego pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 10.10.2011 17:31
ciekawa, z miodem jeszcze nie próbowałam
Agnieszka/picola 27.05.2011 19:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak