Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz ukraiński

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g wywaru z kości
50 g włoszczyzny
100 g buraków ćwikłowych
30 g suchej fasoli
50 g marchewki
50 g kapusty
100 g ziemniaków
50 g śmietany
2 g mąki
Kwas cytrynowy Prymat
sól
czosnek
Inne przyprawy wg uznania
tłuszcz 5 g
koncentrat 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz ukraiński

Poprzedniego dnia namoczyć fasolę w przegotowanej wodzie. Włoszczyznę, buraki i marchew drobno pokroić. Warzywa pokrojone i fasolę moczoną razem z wodą dodać do wywaru- posolić i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kapustę poszatkować i dodać do garnka, gdy fasola i warzywa zaczynają się robić miękkie, posiekać czosnek, rozetrzeć go z odrobiną soli i dodać razem z innymi przyprawami. Koncentrat pomidorowy połączyć z mąką i śmietaną, wymieszać dokładnie- dodać do zupy gdy warzywa będą już miękkie i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 07.04.2011 16:10
to coś dla mnie
Agnieszka/picola 31.03.2011 18:32
mniam
Emilia22 05.10.2010 19:11
smakowity ten barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak