Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż na sypko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 litry wody
1 ½ łyżki soli
ryż 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: ryż na sypko

Wodę zagotować z solą, mieszając wsypać ryż, doprowadzić do wrzenia. Gotować 12 minut, odcedzić, odcedzić, odsączyć , podawać lub wypłukać kilka razy, dokładnie osączyć i podsmażyć na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 21.07.2011 19:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak