Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 8 sztuk
dżem wiśniowy 8 łyżek
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Jabłka umyj, osusz, wytnij z nich środki z pestkami. Wypełnij dżemem wiśniowym . Tak przygotowane ułóż w posmarowanej tłuszczem tortownicy. Jajka utrzyj z cukrem na puszysty krem. Wsyp mąkę i mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Dodaj oliwę i cynamon. Wszystkie składniki wymieszaj. Przygotowanym ciastem polej jabłka. Całość wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz około 45 minut w temp. 200 stopni, wystudź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.09.2011 21:56
właśnie dzisiaj robiłam-pyszne są :)
m1monika 04.09.2011 14:12
pycha
RenataZ-et 14.09.2010 10:27
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak