Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z bananów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4 sztuki
serek waniliowy 1 sztuka
kremówka 4 łyżki
cukier puder 2 łyżki
cynamon Prymat
rodzynki 5 dkg
tarta gorzka czekolada 5 dkg
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z bananów

Banany umyj, osusz. Przekrój wzdłuż na pół. Z owoców odkrój końcówki. Skórkę skrop sokiem z cytryny. Serek waniliowy wymieszaj z odrobiną cynamonu, śmietaną i cukrem pudrem. Przygotowaną masę przełóż do szprycki. Porcje kremu wyciśnij na połówki bananów. Posyp rodzynkami i tartą czekoladą. Przed podaniem bananowe łódeczki umieść na około 15 minut w lodówce. Podawaj schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.11.2010 00:47
super
RenataZ-et 11.09.2010 12:42
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak