Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowe ciasto na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek- najlepiej mało soczystych 2 kg
masła 1,5 kostki
cukru 1,5 szkl
biszkopty okrągłe
Do dekoracji:
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe ciasto na zimno

Rozpuścić galaretki i pozostawić do wystudzenia. Utrzeć masło z cukrem, dodać starte na grubej tarce jabłka, wymieszać. Na tortownicę wyłożyć biszkopty, na to masę jabłkową i udekorować galaretkami. Pozostawić w lodówce na kilka godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 12.03.2011 15:30
Fajne ciasto
banditka 30.09.2010 19:29
smakowite
Sloneczko222 16.09.2010 21:05
dobre, tylko trzeba wybrać jabłka małó soczyste, szybko zniknęło z tortownicy:)
etka 16.09.2010 16:00
dobre było?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak