Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Minestrone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 200 g
ząbek czosnku 1 szt
por 1 szt
marchewka 2 szt
seler naciowy 1 szt
ziemniaki 2 szt
cukinie małe 2 szt
kapusta włoska 100 g
groszek 100 g
fasolka zielona 100 g
pomidory 4 szt
natka pietruszki 1 szt
masło 2 łyżki
rosół drobiowy 1,5 l
sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
parmezan starty 50 g
fasola biała z puszki 100 g
cebula 2 szt
ryż 100 (okrągłoziarnisty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Minestrone

1.Suchą fasolę namoczyć na noc
2.Boczek i warzywa drobno pokrajać, pietruszkę posiekać
3.Roztopić masło w dużym garnku
4.Wytopić w nim boczek, dodać pokrajaną w kostkę cebulę i czosnek, poddusić
5.Dodać warzywa i zioła
6.Mieszając dusić ok. 10 minut
7.Rozprowadzić rosołem i gotować koło 1 godziny na słabym ogniu
8.Wsypać ryż, gotować zupę ok. 15 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać posypaną tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak