Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4-5 szt
cukier do smaku
mąka 2-3 szklanki
proszek do pieczenia 1 szt
margaryna 1 szt
kakao 2-3 łyżki
dżem 1 szt
kisiel wiśniowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kruszonka

Mąke mieszamy z proszkiem dodajemy margaryne cukier i żółtka wszystko mieszamy razem dzielimy na 3 cześci do 1 dodajemy kakao. 1 czesc trzemy na brytwankę wylewamy dżem a na to trzemy ciemne ciasto. Piane robimy.kisiel białka cukier mieszamy wykladamy na ciemne ciasto a pozniej trzemy ciasto jasne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 24.10.2010 19:23
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak