Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
boczek 250 g
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 0 0
olej 2 łyżki
wieprzowina 500 g
Owoc jałowca cały Prymat 4 szt.
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Oczyszczone pieczarki poroić w paski, Piokroić boczek w kostkę i wytopić.dodać pieczarki podsmażyć, wyłożyć. Podsmażyć mięso, dodoać 500 ml ciepłej wody, zagotuj, dodaj przyprawy i fix, wymieszać, dusić na wolnym ogniu około godz. Do gotowej potrawy dodaj pieczarki i wytopiony boczek, podgrzej. Posypać pietruszką. Podawać z kaszą lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 11.06.2011 13:33
sama robię często gulasz
Monika188 06.07.2010 21:51
fajne na obiadzik
Zośka1 02.07.2010 22:56
ciekawe jak łatwy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak