Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser Wielkanocny

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wydmuszki z jajek 10 szt
galaretki kolorowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser Wielkanocny

dodatkowo;
bita śmietanka śnieżka
wiórki czekoladowe karmel lub wedle uznania coś do dekoracji

dodatkowo; duża strzykawka

Wydmuszki z jednej strony zakleić ciastem lub dobrą taśmą...
Galaretki rozpuścić osobno,(po jednej) każdą w 1 i 1/2 szkl wrzątku.

Nabierać w strzykawkę i wlewać do wydmuszek 1/3 pojemności..wydmuszki wstawić do wytłaczanki i wstawić do lodówki.. (nalewać ostrożnie by nie robiła się pianka bo potem galaretki będą sie rozdzielać)
Po zastudzeniu nalewać drugi kolor i znów zastudzić.
Tak samo robimy z trzecim kolorem..
Po po zastudzeniu obieramy galaretkowe jajeczka ...

Ubić śnieżkę, nałożyć dekoracyjnie na spodeczki, ułożyć jajeczka po dwa na osobę i udekorować dowolnie, masą karmelową wiórkami czekoladowymi lub według uznania..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justyna111 14.09.2010 17:33
ciekawy pomysł
Lidia11 14.09.2010 14:30
super
BozenA 11.09.2010 09:59
pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak