Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek
zioła wg uznania
sól
1/4 kostki masła

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka czosnkowa

Naciąć całą bagietkę- tak, żeby się nie rozerwała.
Przygotować folię, w której będzie się piec bagietka, rozgrzać piekarnik. Naciętą bagietkę ułożyć na folii.
Czosnek (ilość ząbków wg uznania, ja lubię jak jest dużo czosnku) pokroić w drobną kostkę, posolić do smaku, połączyć z masłem i ziołami.
Po kolei smarować każde nacięcie w bułce.
Zawinąć dokładnie w folię.
Piec ok. 15-20 minut
, zależy od piekarnika.
Jak w całym domu czuć czosnkiem to znaczy, że zaraz można spałaszować tą pyszność! Oczywiście na gorąco!
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.09.2011 12:40
super
ronald88 21.09.2011 12:40
super
Anna133 20.04.2011 21:24
pycha
gosia561 13.04.2011 23:26
moja ulubiona przekąska
IZABELA29 13.10.2010 12:50
zapowiada sie pysznie
GreenFox 11.09.2010 01:44
Smacznie wygląda, chociaż nie przepadam za czosnkiem.
Pralinka 10.09.2010 22:08
Jadłam kiedyś taką, polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak