Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 400 ml
mąka 30 dag
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jabłka 3 sztuki
olej do smażenia
drożdże 3 dag
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

Z podanych składników robimy ciasto.Pozostawiamy do wyrośnięcia.Jabłka obieramy,kroimy na małe kawałki,mieszamy z ciastem.Na rozgrzany olej nakładamy łyżką małe placuszki.Smażymy na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 03.12.2011 20:55
smaczne
matii6 12.09.2010 20:10
bardzo lubię racuchy a z jabłkami szczególnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak