Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba smażona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Płaty pangi - kg
olej do smażenia - -
sól, pieprz - -
jajko - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -
mąka - -

Przepis i sposób przygotowania na: ryba smażona

1. Rybkę odsączyć z wody ręcznikami papierowymi.
2. Wszystkie płaty ryby obtoczyć w mące.
3. Jajko roztrzepane z solą i pieprzem do smaku (można dodać inne przyprawy)-> teraz maczamy te płaty rybki w jajeczku.
W między czasie olej rozgrzewamy na patelni!
4. Teraz platy ryby obtaczamy w bułce tartej i już pozostaje tylko upiec na złocisty kolorek :)

Idealna do obiadu!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.09.2010 21:03
ja też często robię u mnie wszyscy lubią
Monika193
Monika193 11.09.2010 11:29
mam dzisiaj rybkę włąsnei na obiad, bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak