Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe paluszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1/2 kostka
śmietana 1 szklanka
drożdże odrobina
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe paluszki

Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy sól, śmietan, cukier waniliowy. Ciasto wyrabiamy, formujemy niewielkie wałeczki-paluszki, Wierzch smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy cukrem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak