Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 6-8
sól i pieprz do smaku
cebula 1
śmietana 1 szklanki
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w śmietanie

Śledzie jeśli są słone to namoczyć je w mleku. Następnie pokroić je w kostkę. Śmietanę najlepiej 22 procentową połączyć z octem winnym, ½ litra przygotowanej wody i posiekaną cebulą. Tak powstałym sosem zalać śledzie. Do sosu można dodać konserwowy ogórek oraz np. koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.06.2012 23:15
Mój mąż uwielbia takie śledzie.
Magdalena1110 30.05.2012 22:28
moje ulubione
Izabela/bella81 28.09.2011 08:16
lubię :)
mirosława4 24.07.2011 19:14
smaczne ale wolę marynowane
sylwiachmiel 10.09.2010 21:32
tez wole w occie
Margo1 10.09.2010 16:54
wolę jednak w occie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak