Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z galaretka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
mąka krupczatka 1/2 szkl
cukier drobny 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 lyz
cukier waniliowy 1 opakowanie
brzoskwinie w puszce 1 puszka
mleko 3,2% 2 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z galaretka

Utrzeć jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wszystko utrzeć na gładką masę. piec w 180st ok 45min, ugotuj z 2 szklanek mleka budyn, galaretkę rozpuśc w 2 szklankach wody z dodatkiem żelatyny, pokrój brzoskwinie w paski, rozłóż krem na biszkopcie, ułóż brzoskwinie, zalej galaretką i wstaw do chłodnego miejsca na ok, 20min, do stężenia galaretki,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak