Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z grzybami i kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone grzybki 5 dag
cebula 2
sól i pieprz do smaku
mąka 40 dag
jajko
kapusta kiszona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z grzybami i kapustą

grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnie ugotować je do miękkości w tej samej wodzie i drobno pokroić. Kapustę rozdrobnić zalać wywarem z grzybów w razie konieczności dodać wody tak aby kapusta była zakryta. I gotować ją dodając ziele i listek ok. pół godziny. w tym czasie pokroić cebulkę i podsmażyć ją na oleju. dodać do kapusty wraz z grzybami. Gotować ok. 20 minut. doprawić do smaku i ostudzić. W tym czasi zrobić ciasto pierogowe. Mąkę wraz z jajkiem i solą oraz taką ilością woda aby powstało miękkie ciasto dokładnie wyrobić. Następnie rozwałkować i wykrajać szklanką kółka. W każdy jeden krążek nakładać kapustę z grzybami i dokładnie sklejać brzegi. Wrzucać je na lekko osoloną wodę i gotować ok. 2-3 minuty od momentu wypłynięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 15.11.2011 10:14
mniam
adagio 15.11.2011 08:56
niby proste a jednak sztuka
IlonaAlbertos 16.10.2010 18:06
Uwielbiam takie pierogi.
aginaa 11.09.2010 12:08
moja ulubiione:)
Margo1 10.09.2010 16:53
Są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak