Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Feta z pieca

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twardej fety 2 plastry
pomidor
cebula czerwona
czosnku 2 ząbki
oregano
oliwy z oliwek 1/2 filiżanki

Przepis i sposób przygotowania na: Feta z pieca

Plastry fety układamy na folii aluminiowej.

Oliwę mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i oregano, połową polewamy plastry sera.

Pomidora i cebulę kroimy w plastry i układamy na serze. Polewamy resztą oliwy.

Zawijamy folię i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 220º C.

Nie trzeba solić, ponieważ feta jest wystarczająco słona.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 31.07.2011 09:26
ciekawy przepis, wypróbuję:-)
Anna141
Anna141 26.05.2011 08:40
ciekawy przepis
PaniMISIOWA 04.04.2011 18:38
jeszce nigdy nie próbowałam fety na ciepło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak