Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Gałka muszkatołowa cała Prymat
olej
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaki

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na półtwardo w mundurkach (ok 20 minut).
3 ziemniaki obrać i pokroić na kawałki, resztę ziemniaków przekroić na pół. Odkroić nożem spód, żeby stał stabilnie na blaszce. Wydrążyć łyżką środki.
Wydrążone środki z ziemniaków, oraz obrane 3 ziemniaki przełożyć do miseczki. Dokładnie rozdrobnić widelcem, albo przepuścić przez praskę do ziemniaków. Pomieszać z masłem, przyprawić solą ziołową, pieprzem ziołowym i świeżo startą gałką.
Wydrążone ziemniaki ustawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polanej odrobiną oleju. Do każdego ziemniaka włożyć farsz i posypać z wierzchu tartym parmezanem.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.04.2012 18:29
pomysłowo:D
Anna133 23.06.2011 07:19
pyszniutkie
ewaa 04.04.2011 17:21
super:)
agnieszka189 25.02.2011 09:05
Świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak