Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson waflowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle suche 1 opakowaniue
margaryna 1 szt
cukier 0,5 szklanki
herbatniki 1 paczka
kakao 3 łyżeczki
cukeir waniliowy 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson waflowy

Wafle przełożyć wilgotnymi ściereczkami. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Margarynę, cukier, kakao oraz cukier waniliowy rozpuścić w garnku, zagotować chwilę mieszając. Odstwić do ostygnięcia. Herbatniki kokruszyć, dodać rozdrobnione bakalie (rodzynki, migdały, orzechy włoskie i laskowe). Zastygającą galaretkę przelać do masy kakaowej, dodać bakalie i wymieszać. Nasączone wafle smarować masą i zwijać w rulon jeden po drugim jak roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 10.06.2011 16:21
o nie
stokrotka 10.01.2011 05:56
fajne!
Krzysztof42 14.11.2010 15:40
o salceson!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak