Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 szt.
woda szklanka
mleko 150ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco

Czekoladę zetrzeć na grubych oczkach tartce, do małego rondelka wlać wodę , dodać czekoladę i podgrzać bardzo powoli aż do zastygnięcia, wlewamy mleko, podgrzewamy , mieszając , ale już nie gotujmy - można podać z bitą śmietaną , czy cukrem pudrem albo cynamonem jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.09.2012 17:37
lubię
wiola28a 10.06.2012 11:09
uwielbiam
bercik1 11.05.2011 13:04
Pycha
MAR3STA 20.01.2011 12:04
super!
Anna189 29.09.2010 10:05
na długie wieczory w sam raz
IlonaAlbertos 11.09.2010 22:54
Uwielbiam czekoladę :)
Kate131 11.09.2010 08:47
mniam
alaaa 10.09.2010 19:52
moje dzieciaki bardzo lubią czekoladę na gorąco ale na słodko
Margo1 10.09.2010 16:10
Wyszła mi gęsta, czegoś dałam za dużo?
Iwusia 10.09.2010 13:36
mniam !! :)
Margo1 09.09.2010 22:55
Czekoladę też można podzielić na kostki, nie musi być wcale rozkruszona, wtedy będzie się dłużej rozpuszczać .Można użyć również białej czekolady.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak