Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 1 GARŚĆ
jajko 4 SZTUKA
pomidory 1 SZTUKA
szczypiorek 1 GARŚĆ
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU
oliwa 1 ŁYŻKA
masło 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI

Parzymy pomidora i obieramy ze skórki. Następnie kroimy go w dużą kostkę. Dokładnie myjemy szpinak, suszymy i kroimy dosyć grubo.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i dokładamy łyżkę masła.
Po chwili wrzucamy pomidora i szpinak. Dusimy do momentu zmniękczenia warzyw. Gdy woda z warzyw już wyparuje, wbijamy jajka. Lekko mieszamy i solimy, pieprzymy do smaku. Na koniec dodajemy szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.07.2016 09:09
urozmaicona jejecznica
zuzanna_z 09.03.2012 12:17
smaczne
Iwona56 30.01.2011 19:27
porządna jajecznica
m1monika 08.11.2010 15:56
musi być pyszna :-)
ben-ka 31.10.2010 21:36
Jejku ale narobiłaś mi apetytu...idę do kuchni coś zjeść!!!!!
Małgorzata113 10.09.2010 10:53
pewnie smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak