Rosołek alla rafał

Rosołek alla rafał

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka z kurczaka

    2 szt
  • marczew

    5 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • kapusta biała

    ćwiartka
  • kurze łapki

    5 szt
  • przyprawa do dań Kucharek

    1 łyżka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ćwiartki kurczaka wraz z łapkami kurzymi zalewamy woda i gotujemy około pól godziny .Zbieramy szumowiny po czym dodajemy obraną marchew, pietruszkę.przepaloną cebulę oraz kapustkę.Potem dodajemy kostkę bulionową oraz przyprawę kucharek.Rosołek gotujemy na małym ogniu im dłużej tym lepiej aby uzyskać walory smakowe.podajemy z drobnym jajecznym makaronem.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

26.07.2011 09:19
niedzielna zupa

kiziolek201

15.07.2011 19:30
Zawsze dodaję wołowinę

Kate131

12.09.2010 10:59
lubie rosół

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat