Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt.
kapusta czerwona 1/2 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
ziele angielskie 3-4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona na ciepło

Poszatkowaną kapustę dusimy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem listka laur i ziela ang.Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na tłuszczu razem z łyżeczką mąki..Gdy kapusta jest pół miękka dodajemy do rondla cebulkę , solimy do smaku pieprzymy i leciutko zakwaszamy octem .Chwilę jeszcze dusimy aż kapustka się lekko zaciągnie.Ciepłą podajemy do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.10.2013 08:28
smaczna kapustka
Katarzyna59 16.09.2013 07:52
przydatny przepis
Aleksandraa 17.10.2012 17:23
pyszna i ten wspaniały kolor :)
KasiaK90 27.09.2012 10:43
uwielbiam taką kapustkę
Ewa111 05.08.2011 14:18
ale kolorek
barbara11561 20.03.2011 09:29
Smakuje pewnie tak jak wygląda,czyli zniewalająco
Mysiunia 08.03.2011 19:48
tez taka robię:) śliczny kolorek Ci wyszedł:)
Katarzyna156 07.03.2011 11:35
ciekawy kolorek :)
Magdalena1110 07.03.2011 07:02
uwielbiam
eli_555 02.03.2011 23:32
bardzo lubię
jolaxa1 20.01.2011 21:46
pyycha
wedith1 07.11.2010 08:27
Super!
Margo1 27.09.2010 14:42
Piękny kolor taki niespotykany , czemu taki ci wyszedł a nie czerwony???

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak