Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słone paluszki śmietankowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1/2 kostka
śmietana 1 szklanka
sól szczypta
kminek
drożdże 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Słone paluszki śmietankowe

Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy sól, śmietanę rozmieszaną z drożdżami, kminek. Ciasto wyrabiamy, formujemy niewielkie wałeczki-paluszki, Wierzch smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy kminkiem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.09.2012 19:23
dodałam jeszcze troche sera żółtego na wierzch pycha
Sylwia56
Sylwia56 17.11.2011 00:05
pyszne, tylko ja preferuje bez kminku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak