Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron krajanka 20 dag
masło 2 łyżki
jabłka 5 sztuk
cukier 3 łyżki
tłuszcz
orzechy włoskie 2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jabłkowa

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu mieszamy z masłem. Połowę makaronu przekładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy startymi na tarce jabłkami, posypujemy siekanymi orzechami, cukrem i przykrywamy druga warstwą makaronu. Skrapiamy wierzch masłem, zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 03.10.2011 15:58
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak