Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie śmietanowo-paprykowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dag
cebula 1 sztuka
sól
masło
mleko
Zioła prowansaldzkie
śmietana 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie śmietanowo-paprykowym

Wątróbkę zalewamy na około 30 minut mlekiem. Odcedzamy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i razem z wątróbką dusimy na maśle. Całość zalewamy bulionem, zaprawiamy śmietaną i mąka, dodajemy paprykę w proszku . Doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak